Veliko interesovanje bavarskih kompanija za ulaganje u Srbiji

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Minhenu sa predsednikom Vlade Bavarske Horstom Zehoferom o ekonomskoj saradnji, podršci Srbiji na evropskom putu i aktuelnom problemu lažnih azilanata, kao i tražilaca azila koji dolaze iz trećih zemalja.

vučić

Vučić je zahvalio na podršci koju je Vlada Bavarske uputila Srbiji nakon poplava i obavestio Zehofera o ekonomskoj saradnji i velikom interesovanju bavarskih kompanija za ulaganje u Srbiji.

Ekonomska razmena sa Bavarskom iznosi 764 miliona evra i veliki deo bavarskih kompanija je zadovoljan uslovima poslovanja u Srbiji, istakao je Vučić.

On je zatražio od Vlade Bavarske pomoć u rešavanju problema lažnih azilanata i naglasio da Srbiji treba tehnička i politička podrška za rešenje tog problema.

Nećemo da budemo zemlja koja Nemačkoj pravi probleme. Hoćemo zajednički da nađemo rešenje za probleme koji nas muče, naglasio je premijer Vučić.

Zehofer je čestitao Vučiću na sprovedenim ekonomskim reformama i naglasio da je Srbija na pravom putu, kao i da na tom putu treba i da ostane.‎

On je ukazao da Srbija i Bavarska moraju zajedno da rešavaju pitanje azilanata i dodao da je najveći deo problema u samoj Bavarskoj.

Predsednik Vlade Bavarske je takođe istakao da Evropska unija mora da pruži veću logističku i finansijsku podršku Srbiji u rešavanju problema tražilaca azila iz Sirije, Avganistana i drugih zemalja.

Tokom susreta, Zehofer je rekao da će ekonomska saradnja jačati i da će Bavarska uputiti privrednu delegaciju u Srbiju.

Takođe, on je prihvatio poziv premijera Vučića da u što skorijem roku poseti Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com