Vesić: Počinje izgradnja više od 2.500 parking mesta na Novom Beogradu

Gradski menadžer Goran Vesić, sekretarka  Skupštine grada Sonja Podunavac i sekretar za sport i omladinu Slavko Gak prisustvovali su danas početku radova na izgradnji parkinga za putničke automobile u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu. Parking će biti izgrađen u središnjem razdelnom pojasu između Ulice španskih boraca i Bulevara umetnosti.

Vesić

Goran Vesić je naglasio da danas počinje jedan veliki projekat, a to je izgradnja više od 2.500 parking mesta na Novom Beogradu, što će trajati narednih nekoliko godina, jer se radi o opštini kojoj, izuzimajući centar grada, nedostaje najviše parking mesta.

„Opština Novi Beograd se razvijala na jedan način do pre petnaestak godina, a dolaskom velikih firmi i izgradnjom poslovnih i stambenih kompleksa naprosto više nema dovoljno mesta za parkiranje, što je dovelo do velikih problema. U proteklom periodu smo u u prvom delu Bulevara Zorana Đinđića, od Milentija Popovića, izgradili oko 300 parking mesta, a sada počinjemo sa drugim delom ulice na osnovu peticije više od 400 građana koji žive u okolnim zgradama. Radove u vrednosti od 70 miliona dinara, koji će trajati 120 dana, počeli smo 8. aprila i tu će biti 449 parking mesta. Istovremeno ćemo 19. aprila početi sa izgradnjom još dva parkinga, u Ulici Dušana Vukasovića 60 parking mesta i u Nehruovoj, gde će imati isto toliko novih mesta“, rekao je gradski menadžer.

On je dodao da je grad, zajedno sa „Parking servisom” i Direkcijom za građevinsko zemiljište i izgradnju Beograda, utvrdio i 22 lokacije koje se nalaze između blokova, gde će u naredne dve godine biti izgrađeno 2.087 parking mesta.

„Sva parking mesta biće namenjena stanarima koji žive u tim blokovima, a radi se o mestima koja su trenutno devastirana i neiskorišćena. Uradili smo takav projekat za čitav grad sa 103 lokacije, ali počinjemo upravo na Novom Beogradu, tako da naši sugrađani sa ove opštine mogu računati na to da će u naredne dve godine između blokova imati novih 2.087 parking mesta“, rekao je Vesić, podsetivši da je već završen parking kod Instituta za majku i dete sa 120 mesta i donji deo Bulevara Zorana Đinđića sa preko 300 parking mesta.

Događaju su prisustvovali direktori JKP „Parking servis” i „Beograd put” Andrija Čupković i Ivan Tejić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com