Više investicija za razvoj juga Srbije

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, prilikom obilaska Zelene zone u Leskovcu, velike investicije i posebne mere subvencija za razvoj juga Srbije u narednom periodu, kao i otvaranje novih radnih mesta u Vladičinom Hanu i Vranju.

vučić

Vučić je, u razgovoru sa predstavnicima gradskih vlasti u Leskovcu, istakao da Vlada Srbije za jug Srbije odvaja nešto više nego za ostale delove zemlje, jer želi da na taj način zadrži građane u tom kraju.

Želimo da ojačamo jug Srbije, naglasio je premijer, uz očekivanje da će uskoro u Vladičinom Hanu biti otvorene dve fabrike, koje će zaposliti po 400 ljudi, a u Vranju fabrika koja će uposliti 3.000 radnika.

Očekujemo da mnogo toga uradimo u Pčinjskom i Jablaničkom, Topličkom i Pirotskom okrugu i na jugoistoku Srbije, pri čemu ćemo davati posebne mere subvencija za ovaj deo zemlje, ponovio je Vučić.

On je, povodom molbe gradskih vlasti da Vlada Srbije pomogne Zelenu zonu dovođenjem investitora iz prehrambene industrije, rekao da postoji više preduzeća iz Ruske Federacije, Kine, Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih zemalja zainteresovanih za tu granu industrije, kao i da će pokušati da ih privuče u Leskovac.

Takođe, premijer je najavio da će o tome razgovarati i sa preduzećima koja posluju u drugim delovima Srbije, a čiji radnici imaju prosečna primanja u visini od 60.000 dinara.

Vučić je naveo i da se nikada ne bi saglasio sa tim da počne projekat Zelene zone 2011. godine bez investitora koji bi odmah ulagao.

On je ukazao na to da se pokazalo tačnim kada je govorio o pozitivnom rastu srpske privrede u ovoj godini od 0,5 do 1 odsto, dok je MMF imao negativne prognoze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com