Vlada donela zaključak o ulaganju u zdravstvene ustanove

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo zdravlja da, u saradnji sa Ministarstvom finansija, pripremi odgovarajući akt kojim se obezbeđuju sredstva za hitno sprovođenje postupka javne nabavke investiciono-tekućeg održavanja zdravstvenih ustanova.

Vlada

Ulaganjem u održavanje objekata zdravstvenih ustanova biće poboljšani uslovi za rad, obezbeđen adekvatan prostor za boravak i lečenje pacijenata i unapređen kvalitet zdravstvenih usluga.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o oglašavanju, koji uređuje ovu oblast u skladu sa novim trendovima na tržištu oglašavanja.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, kojim će biti stvoreni uslovi za transparentno izdavanje odobrenja za obavljanje geoloških istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina, što će omogućiti investitorima da brže i efikasnije dobiju odobrenja za izvođenje geoloških i rudarskih radova.

Na taj način, investitorima je pružena veća sigurnost za bezbedno ulaganje i izvođenje radova.

Takođe, usvojen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji će obezbediti efikasnije, racionalnije i ekonomičnije korišćenje zemljišta.

Predloženim izmenama i dopunama uvode se nove mere zaštite zemljišta od zloupotreba i uzurpacije, pre svega kroz jasno utvrđenu odgovornost svih učesnika u procesu izdavanja zemljišta u zakup.

Jedan od glavnih ciljeva izmena aktuelnog zakona jeste i obezbeđivanje predvidljivog i pouzdanog poslovnog okruženja kao osnovnih preduslova za investicije u poljoprivredu, ali i jačanje malih poljoprivrednih proizvođača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com