Vlada pozvala prosvetare na potpisivanje kolektivnog ugovora

Vlada Srbije usvojila je u sredu poseban kolektivni ugovor za prosvetne radnike, a reprezentativni prosvetni sindikati pozvani su na potpisivanje tog dokumenta u petak, 30. januara, rečeno je agenciji Beta u Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Prema rečima portparolke Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasne Janković, predstavnici sindikata pojaviće se na potpisivanju ugovora u petak u podne, ali to ne znači da će prekinuti štrajk koji traje već treći mesec.

„Posebnim kolektivnim ugovorom nisu rešene finansijske stavke i naš zahtev da nam plate ne budu smanjene za deset odsto“, kazala je Jasna Janković agenciji Beta.

Ona je rekla da će, što se Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije tiče, štrajk biti prekinut kada bude postignut i potpisan sporazum o zahtevima sindikata, a u medjuvremenu se nastavljaju pregovori i štrajk.

Reprezentativni sindikati prosvete, koji već treći mesec štrajkuju skraćenjem časova na po trideset minuta, zatražili su da se u razgovore o njihovom materijalnom položaju uključi i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

„Uputili smo premijeru pismo u kojem ga pozivamo da se i on uključi u razgovore, da čuje naš stav i da zajedno pronadjemo rešenje“, kazala je portparolka Unije sindikata prosvetnih radnika.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com