Vlada Srbija dobila priznanje SAD za uspešne ekonomske reforme

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je poset‎a predsednika Vlade Aleksandra Vučića Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) izuzetno uspešna i da otvara put za unapređenje odnosa sa jednom od najvažnijih svetskih sila.

Dačić

Dačić je u pisanoj izjavi za medije naveo da veoma visok nivo razumevanja sa najvišim američkim zvaničnicima može samo da raduje sve građane Srbije, jer su Vlada Srbije i premijer dobili veliko priznanje za uspešne ekonomske reforme i ulogu koju Srbija ima u stabilnosti regiona.

Prema njegovoj oceni, današnji međunarodni položaj Srbije je najbolji u poslednjih 25 godina i upravo zato je uspešnost posete Vučića SAD logična posledica rezultata koje je Vlada postigla.

Srbija će nastaviti putem jačanja svoje međunarodne pozicije i ugleda, a to će se videti i u narednim mesecima, kada se očekuje napredak u dijalogu u Briselu i brojne regionalne inicijative, najavio je Dačić.

U tom kontekstu, on je dodao da će, pored izuzetno dobrih odnosa sa Nemačkom, predsednik Vlade posetiti Rusiju i Kinu, dok će u decembru u Beogradu biti održan Ministarski savet OEBS-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com