Vojska Srbije kupuje FAP kamione za 112,2 miliona dinara

Pukovnik Aleksandar Bukvić i direktor FAP-a, Zoran Zaković, potpisali su ugovor o nabavci kamiona za Vojsku Srbije, vredan 112,2 miliona dinara. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar odbrane, Bratislav Gašić.

FAP

Vojska Srbije je od pribojskog proizvođača preuzela četiri kamiona FAP 1118, čija je proizvodnja ranije ugovorena, a oni će biti raspoređeni u Centralnu logističku bazu Vojske Srbije.

Gašić je, ističući da su Priboj i FAP strateški važni za Srbiju, poručio da je cilj države da se sačuvaju proizvodni kapaciteti FAP-a u meri u kojoj je to, u skladu sa zakonom, moguće.

„Osim što smo potpisali ugovor, danas smo razgovarali i o biznis planu koji poslovodstvo FAP-a treba da uradi zajedno sa Sektorom za materijalne resurse Ministarstva odbrane za remont vojnih kamiona“, rekao je Gašić i dodao da je ideja biznis plana da se deo kapaciteta i radnika FAP-a izdvoji i da se, uz ekonomsku održivost, preusmeri na remont FAP-ovih kamiona koji se već nalaze u upotrebi u jedinicama Vojske Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com