Vučić: Građani će u svojim džepovima osetiti znatno poboljšanje

Sadašnje stanje javnih finansija u Srbiji je najbolje u poslednjoj deceniji i građani „pre kraja godine u svojim džepovima osetiti znatno poboljšanje“, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

„Nema toga ko bi u ovom trenutku mogao da kaže da novčanik Srbije nije bolji nego što je bilo planirano“, dodao je Vučić i najavio da će tako biti i u maju i junu.

Prema Vučićevim rečima, Vlada Srbije je izdržala sva iskušenja, uključujući i štrajkove, ali je uspela da oživi Srbiju.

„Naša namera jeste da sprovodimo strukturne reforme kada je reč o poreskoj administraciji i javnim preduzećima. Kada je reč o kapitalnim ulaganjima, preuzeo sam nadgledanje i svu odgovornost, i situacija će biti znatno bolja u maju“, rekao je Vučić.

Najveći problem sa kojim se trenutno suočava Srbija, istakao je Vučić, je privatizacija.

Kada je odnos prema MMF-u u pitanju, 75 odsto fiskalnih zahteva te međunarodne finansijske institucije će biti ispunjeno u prvoj godini programa, rekao je Vučić.

On je podsetio na to da je MMF pošao sa procenom da će rast bruto domaćeg proizvoda naše zemlje biti minus jedan, zatim je tu procenu korigovao na minus 0,5 pa na nulu, a da sada očekuje da će u avgustu on biti u plusu, odnosno 0,5 odsto.

„Očekujem da ćemo imati plus jedan na kraju godine“, zaključio je Vučić i istakao da je to veliki uspeh „jer je gotovo nezabeležo da se pokaže rast kada se sprovode mere fiskalne konsolidacije“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com