Vučić: Građani mogu da budu mirni, spor sa Hrvatskom će uskoro biti rešen

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da građani Srbije mogu da budu mirni jer će se spor sa Hrvatskom rešiti u narednih nekoliko dana, i poručio da će naša zemlja štititi svoje interese ne ugrožavajući nikoga.

vucic

Vučić je, gostujući u Dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS), izrazio uverenje da će se problem oko zatvorenih granica razrešiti u najkraćem roku, i podvukao da niko u svetu, pa čak i u Hrvatskoj, nije mogao da pronađe razlog da kaže da je Srbija kriva.

On je podsetio na to da je s hrvatskim vlastima razgovarao četiri dana pre nego što su uvedene kontramere.

Srbija je uputila molbu Hrvatskoj da pusti preko granice kamione, koji nisu samo iz naše zemlje, već i iz drugih država. Primena kontramera je bila još jednom odložena, ali smo na kraju morali da se zaštitimo, jer bi u suprotnom dali do znanja da Srbija ne postoji, objasnio je premijer.

U tom smislu, Vučić je napomenuo da mi nismo članica EU, a da su Hrvati deo evropske porodice, i da našu zemlju niko nije okrivio za nastalu situaciju, što je velika stvar.

On je, odgovarajući na pitanje da li će Srbija preduzimati neke druge mere, rekao da Privredna komora Srbije razmatra kako se podnose tužbe o šteti koju je država pretrpela.

Takođe, kako je dodao, Srbija je u političkom smislu pokrenula veliki broj inicijativa, pri čemu je veliki deo sektora u EU jednostranu odluku Hrvatske o zatvaranju granice ocenio kao kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com