Vučić: Idemo na izbore!

Lider SNS i premijer Aleksandar Vučić odlučio je na sednici Glavnog odbora SNS da se ide na vanredne parlamentarne izbore, prenosi B92.

Vučić

„Idemo na izbore, idemo u pobedu“, rekao je Vučić.

„Ne želim da ugrozim budućnost Srbije, troškovi će biti nikakvi ili manji nego ikada, a ja ću raditi u Vladi kao i do sada dok narod na izborima ne odluči“, dodao je on.

Kako kaže, „hoću da se razlikujemo od njih“.

„Kada protivnici kažu da žele da se stvari menjaju naša je obaveza da pustimo narod da odluči“, naveo je premijer, ističući da je to revolucionarna odluka u odnosu na one koji su pre vlast držali „sa obe ruke“.

Nakon toga, Vučić je istakao da „se nikada nismo plašili volje naroda“.

„Danas imamo prave partnere na svetu. Naučili smo ih da smo stabilno društvo, a poruka posle izbora treba da bude ista – šta god uradili, Srbija se neće zaustaviti u reforma“, kaže Vučić.

On navodi da je „dobro da budemo kritikovani i napadani, ali je dobro i da imamo jasan put odgovorne i jasne politike i to niko ne može da pobedi“.

Lider SNS je nakon toga od obornika SNS zatražio odlaganje skupštine stranke za 21. maj „kako im posle izbora u slučaju loših rezultata ne bi bio na teretu“ i kako bi zbog toga mogli da se izjasne.

„Izbori pred nama biće veoma teški. Veoma, veoma teški. Potceniti protivnika pre izbora je velika glupost. Potceniti protivnika posle izbora je podlost. Moramo da pobedimo čista srca“, naveo je premijer.

Vučić je nakon toga pozvao pripadnike svoje stranke da vode poštenu i dobru kampanju „jer građani Srbije će znati da izaberu“.

„Ne plašite se one narodne ’dva loša ubiše Miloša’. Kada pošteno izađete pred ljude i pokažete šta ste uradili, narod će znati da izabere“, rekao je Vučić i na kraju se odbornicima obratio sa „hrabro u promene, živela Srbija, živela Srpska napredna stranka“.

„Prošlo je godinu dana od kako smo formirali Vladu Srbije. Vlada je formirana u teško vreme, kada smo zahvaljujući nesposobnosti onih koji su deceniju upravljali Srbijom bili pred kolapsom, bankrotom, kada smo imali najvišu stopu nezaposlenosti i kada su Srbijom upravljali tajkuni“, rekao je lider SNS i premijer Aleksandar Vučić na početku svog obraćanja.

Kako kaže, „radili smo marljivo, marljivije od bilo koga drugog, postali pouzdan partner i sačuvali odnose sa tradicionalnim prijateljima“.

„Tadašnja elita je svesno odbijala da ide napred, 10 godina nije napravljen nijedan korak ka ključnim tačkama. Mi smo prve ozbiljne korake napravili. Bili smo u Briselu, niko nije rešavao taj gordijev čvor, iako se to Srbima nije dopadalo“, rekao je Vučići.

Prema njegovim rečima i pored toga je SNS na KiM osvojila 52 posto glasova.

„O uspesima Srbije govore svi iz sveta, pa i MMF koji je ’u njihovo vreme’ 2011. godine pobegao iz Srbije glavom bez obzira. Borimo se protiv korupcije, teško i naporno svakog dana. Tajkuni i kriminalci više ne upravljaju Srbijom“, rekao je premijer.

Vučić je nakon toga istakao da „i najbolji računar ponekad zabaguje pa mu je potrebno resetovanje, što ne znači da nije najbolji računar“.

On navodi da je Srbija danas „sidro i simobl stabilnosti“ i da mu se smeju kada kaže gde je slavio Novu godinu – „ovde u Srbiji, na svom radnom mestu“.

Govoreći o smeni ministra Gašića zbog uvredljivog komentara upućenog novinarki B92, Vučić je rekao da ga je smenio, „ali izgleda da ga nije smenio dovoljno, pa im i to smeta“.

„Gde je 25 izmišljenih stanova Siniše Malog? Šta je sa nepostojećim logom na nepostojećoj utakmici? Šta je sa Belom Crkvom…“

Kako kaže, „politika nije matematika i brojevi, politika je život“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com