Vučić: Može li to ranije?

Železara Smederevo će, po ponudama kompanija zainteresovanih za profesionalno rukovođenje ovom kompanijom, postati profitabilna za šest meseci, rekao je na sednici Vlade Srbije Boris Milošević, predstavnik firme KPMG, privatizacionog savetnika smederevske čeličane. Premijer Aleksandar Vučić je potom Miloševića upitao „Može li to ranije?“, na šta je Milošević odgovorio da to zavisi, između ostalog, od međunarodnih okolnosti.

Milošević je dodao da je od pet prihvaćenih ponuda za profesionalno rukovođenje Železarom Smedervo izbor sveden na tri. Među njima postoje i ponude koje uključuju i sopstveno finansiranje, a to „pokazuje njihovu sigurnost u to restrukturiranje“, dodao je Boris Milošević.

S druge starne, nakon što je Milošević predočio da je jedan od ponuđača predložio i otpuštanje radnika, a ta kompanija nije ušla u uži izbor, premijer Vučić je radnicima smederevske čeličane poručio da „ne treba da brinu i da će sačuvati svoj posao“.

Konačna odluka KPMG-a o ponudama za profesionalno rukoveđenje Železarom Smederevo do kraja sledeće nedelje će biti prosleđena komisiji koja će dati konačnu reč o ovom procesu. U međuvremenu nastavljaju se pregovori sa zainteresovanima.лаже компанију уз образложење, а комисија усваја или одбија тај предлог.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com