Vučić podržao Udovički, očekuje razrešenje afere

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dao je na sednici Vlade podršku ministarki Kori Udovički, ali očekuje da afera bude razrešena.

Vučić

Vučić je Kori Udovički, čija je sestra optužila direktora EMS Nikolu Petrovića da je od nje tražio mito, dao podršku za ono što radi u Vladi i reforme koje sprovodi.

Premijer je, kako saznaje B92, na sednici Vlade Srbije naglasio da očekuje da afera „prisluškivanje“ bude do kraja razrešena.

U kabinetu Kori Udovički je rečeno za B92 da se ministarka u potpunosti slaže sa premijerom da istražni organi moraju do kraja da završe svoj posao.

Vučić ranije danas je izjavio da je razgovarao sa potpredsednicom vlade Kori Udovički. Međutim, Vučić je rekao da ne želi da govori o tome.

Današnja sedcnica vlade je prva nakon što su neki ministri izjavili da Kori Udovički više nije mesto u Vladi Srbije.

Podsetimo, transkript razgovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički, koja je sestra ministarke Kori Udovički i osoba u medijima dovođena u vezu sa “reketiranjem Srbije”, osvanuo je na sajtu Teleprompter.

U transkriptu je, između ostalog, navedeno i da je Bojan Pajtić prepričao razgovor koji je vodio sa američkim ambasadorom Majklom Kirbijem, koji ga je “obavestio da Vučićev kum i direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović za Aleksandra Vučića svakoga meseca iznosi dva miliona evra”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com