Vučić: Regionu potrebno poslovno okruženje bez granica

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Bosni i Hercegovini (BiH), gde učestvuje na „Sarajevo biznis forumu 2015“, koji je osnovan 2010. godine sa ciljem da poveže zemlje regiona.

Forum se ove godine održava pod sloganom „Jedan region – jedna ekonomija“, a, kao što je u uvodnom izlaganju naveo direktor „Bosna Bank International“ Amer Bukvić, baviće se razvojem saradnje u oblasti obrazovanja, poljoprivrede i turizma.

Vučić je, obraćajući se učesnicima foruma, istakao da će Vlada Srbije učiniti sve da poboljša odnose sa Bosnom i Hercegovinom (BiH), kao i da pospeši poslovni dijalog s ciljem da unapredi ekonomski položaj obe države.‎

Moramo da preuzmemo odgovornost za našu budućnost. Spremni smo da razgovaramo o svim teškim temama i da razgovaramo sa svima, jer moramo da razmišljamo o zajedničkoj budućnosti naših zemalja i naroda, naglasio je premijer.

Prema njegovoj oceni, to je jedini način da region privuče veći broj stranih investicija i da lakše izvozi robu na treća tržišta.

On je, najavljujući zajedničku sednicu Vlade Srbije i Veća ministara BiH, naveo da se nada većem broju investitora iz Srbije na tržištu BiH, kao i većem broju turista i investitora iz BiH u Srbiji.

Zemlje regiona moraju da rade na izgradnji međusobnog poverenja, čak i uz donošenje teških odluka koje će u budućnosti doneti bolje rezultate, zaključio je premijer.

Vučić će danas razgovarati i sa predsedavajućim Veću ministara BiH Denisom Zvizdićem, predsedavajućim Predsedništvu BiH Mladenom Ivanićem, kao i članovima Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

On će se, tokom popodneva, sastati i sa predsednikom Islamske razvojne banke Ahmedom Mohamedom Alijem, predsedavajućim Islamskoj komori trgovine i industrije šeikom Salehom Abdulahom Kamelom i zamenikom predsednika Vlade Turske Alijem Babadžanom, koji učestvuju na „Sarajevo biznis forumu 2015“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com