Vučić ugostio japanske privrednike

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ugostio je delegaciju japanske poslovne organizacije Keidanren, prilikom čega je razgovarano o mogućnostima ulaganja u Srbiju, saopštila je Vlada.

Keidanren organizacija predstavlja 1.300 najvećih japanskih firmi i 112 poslovnih udruženja.

Vučić je predstavnike japanske poslovne organizacije upoznao sa reformskim merama koje sprovodi Vlada Srbije, a koje će unaprediti investicionu klimu.

„Činjenica da je Srbija na putu ka EU, ali i da je jedina zemlja koja ima sporazum o slobodnoj trgovini sa Evropskom unijom, Rusijom, Kazahstanom i Turskom, čini je pogodnom za dolazak stranih kompanija“, rekao je Vučić i dodao da je Srbija spremna da japanskim kompanijama ponudi najbolje uslove za investiranje.

S druge strane, Josio Sato, predsednik Komiteta za Evropu Keidanren organizacije, rekao je da Japan želi da Srbija doprinese stabilnosti i da se ekonomski razvija.

„Nas vezuje 130 godina diplomatskih odnosa, a ekonomski moraju da budu bolji u budućnosti. Japan doprinosi privrednom rastu zemalja sa kojima sarađujemo i zato smo zainteresovani za investiranje u Srbiji“, rekao je Sato i dodao da „Vlada Srbije čini velike napore da sprovede ekonomske reforme i zato je ovo pravi trenutak za jačanje ekonomske saradnje“.

Predstavnici japanskih kompanija zainteresovani su za ulaganja u prehrambenu, auto i elektro industriju, saopštila je Vlada Srbije.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com