Vučić: Srbija konstantno jača

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban obišli su danas u Subotici novi pogon fabrike mađarske kompanije „Masterplast“, i tom prilikom izneli uverenje da će ova investicija doprineti nastavku uspešne saradnje dveju zemalja.

Vučić

Vučić je, na zvaničnom otvaranju ove fabrike, koja se bavi proizvodnjom i distribucijom termoizolacionih materijala, izrazio zahvalnost Mađarskoj na podršci koju pruža našoj zemlji u teškim trenucima, uz napomenu da Srbija poštuje to što je ta zemlja ne ucenjuje i ne ograničava.

On je, podsetivši na podršku Mađarske evropskom putu Srbije, poručio da će Srbija sa Mađarskom u budućnosti graditi još bolje odnose.

Premijer je istovremeno iskazao zadovoljstvo time što između dve zemlje ne postoji nijedan, čak ni skriveni problem.

Mislim da Mađari to iskreno osećaju. Poštujem ih i poručujem da će uvek u našoj zemlji imati iste uslove kao i svi ostali građani Srbije, naglasio je Vučić.

Takođe, on je istakao da je ponosan i na građane Srbije koji su odlično razumeli politiku koja će njihovu zemlju da podigne na pijedestal uspešnih zemalja.

On je ujedno ukazao na to da Srbija konstantno jača, i objasnio da je to obezbeđeno većim investicijama i izvozom.

Premijer je naglasio da je naša zemlja unapredila poslovni ambijent, i izrazio očekivanje da će prijatelji iz Mađarske sigurno opet ulagati u našu zemlju.

Orban je istakao da je Srbija danas uspešna zemlja i dobar sused Mađarske, i to zahvaljujući uspešnoj i dobroj ekonomskoj politici aktuelne vlade.

Srbija je uspela da se uzdigne i priključi susednim zemljama, naglasio je on i uputio čestitke Vučiću na tome što je Srbiju učinio uspešnom zemljom i dobrim susedom Mađarske.

Prema njegovim rečima, to što su odnosi Mađarske i Srbije dobri nije došlo samo od sebe, već je u to trebalo uložiti mnogo rada i truda od strane Mađara koji žive u Vojvodini, ali je bitna i opredeljenost Vlade Srbije.

Orban je izneo uverenje da Mađari i Srbi zajedno imaju zajednički interes da se politika saradnje dveju zemalja nastavi, čemu doprinosi i investicija u Subotici, u koju su uložile i Vlada Srbije i Vlada Mađarske.

On je ocenio da je pomenuta investicija u Subotici hrabar korak, i dodao da Srbi i Mađari sada imaju zajednički poduhvat, kao i da njegova zemlja podržava prosperitet i razvoj Srbije.

Orban je istovremeno preneo zahvalnost premijeru Vučiću na podršci investiciji u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com