Vučić: Srbiji oteta Brezovica, a Gazivode ne dam

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbiji oteta imovina na Brezovici i to uz pomoć međunarodne zajednice, prenosi Tanjug.

Vučić

„Dobro, ako to podržavate i ako je baš benčmark predati Gazivode, onda kažem – ne dam Gazivode, pa da vidim šta ćete dalje. Možda ćete mene da smenite, imate dovoljno medija pod kontrolom u Srbiji, imate dovoljno onih koji lažu svaki dan u vaše ime, ja vam kažem ne dam Gazivode i to ću da kažem Frederiki Mogerini ako uopšte budem išao u Brisel 13.“, poručio je Vučić.

On je na konferenciji za novinare rekao da je za Srbiju hapšenje radnika na Brezovici teška situacija, te da će Srbija pokušati da plati oglas u nekim od najvećih i najznačajnijih britanskih časopisa u kojem bismo saopštili da nam je oteta imovina na Brezovici, i to uz podršku međunarodne zajednice, a da bi se onda dala jednoj francuskoj kompaniji.

Kako je rekao, juče su uhapšeni ljudi, a da niko ne zna zašto.

„Valjda je Tači ljut što sam rekao da kao predsednik Vlade Srbije imam obavezu da razgovaram sa njim u Briselu, ali da mi se ne ide na zabave i na fudbalske utakmice sa njim, pa su onda nevine ljude koji nisu krivi ni za šta, a krivi su što rade u srpskom javnom preduzeću, uhapsili i to podržava međunarodna zajednica“, naveo je Vučić, uz opasku da će svoje računa da polaže našem narodu.

Podsetimo, 14. aprila Vlada takozvane države Kosovo otpisala je ugovor o koncesiji vredan 409 miliona evra sa francuskim konzorcijumom „MDP konsalting“. Opština Štrpce, u kojoj su većina Srbi, dala je saglasnost za potpisivanje ovog ugovora. Međutim, Beograda se nije složio sa tim. Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, rekao je da Srbija “nije protiv ulaganja u turistički centar Brezovica”, ali da to treba da bude ugovoreno sa “stvarnim vlasnicima objekata”, a to su Inex Interexport i JP Skijališta Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com