Vučić Srbima na KiM: Ukoliko vas budu napali, Srbija će smoći snage da vas zaštiti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Srbima na Kosovu i Metohiji, posle danas donetih odluka o formiranju vojske Kosova, da će ih Srbija zaštititi ako budu napadnuti.

“Svaka zloupotreba ili ulazak vojske Kosova tamo gde im je zabranjeno i bez saglasnosti lokalnog srpskog stanovništva…ukoliko vas budu napali, Srbija će smoći snage da vas zastiti”, poručio je Vučić u večerašnjem vanrednom obraćanju javnosti.

On je rekao da će Srbija podneti zahtev za održavanje hitne sednice Saveta bezbednosti i izrazio nadu da “ovi veliki” neće uskratiti pravo “maloj Srbiji” da kaže kako su mir i bezbednost ugroženi.

„Računam to su demokratske zemlje…”, rekao je Vučić.

On je rekao da će Srbija pažljivo pratiti sve što se dešava na KiM, “čekaćemo kad će da ukinu takse, pošto su svi prešli prag i moraće sve da povuku, pa da razgovaraju sa Srbijom”.

Vučić je nekoliko puta imenovao SAD, Veliku Britaniju , „a po pitanju vojske“ i SR Nemačku kao sponzore Albanaca i pozvao ih je da navedu jednu jedinu odredbu bilo kog akta na osnovu koje je doneta odluka o osnivanju vojske Kosova.

„Albanci i njihovi američki sponzori su imali  jedan cilj da zgaze Srbiju u političkom i vrednosnom smislu”, rekao je Vučić i dodao da je Srbija priterana uza zid i više nema kud.

„Neću večeras da kažem o američkom ambasadoru u Prištini šta mislim, nije vreme”, istakao je Vučić

On je rekao da se od Srbije očekuje da, kao pile stavi glavu na panj, a da pri tome slučajno ni krilima ne mahne.

“Šta još treba da uradimo? Da vam damo pola Vojvodine i Pirotski okrug pa da pitamo: jeste li zadovoljni ili treba još nešto da uradimo za vas“, rekao je Vučić.

On je zamolio novinare da mu večeras ne postavljaju pitanja, a sledeći put da ga podsete da im kaže šta misli o američkom ambasadoru u Prištini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com