Vujović: Iskoristiću svoj uticaj za bescarinski izvoz Fijata u Kazahstan

Bescarinski izvoz Fijat vozila iz Srbije u Rusiju tema je svaki put kada neka delegacija iz Beograda ode u Moskvu. Tako je i ovog puta, kada je premijer Srbije, Aleksandar Vučić, sa svitom, u višednevnoj poseti prestonici Rusije.

BEOGRAD, 1. septembar 2015. - Povodom aranzmana Srbije s Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) ministar finansija Srbije Dusan Vujovic, sef misije MMF-a Dzejms Ruf, stalni predstavnik MMF-a u Beogradu Deheng Kim i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabakovic su se obratili javnosti na konferenciji za novinare u sedistu srpske vlade. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV)

Međutim, ovaj put se u celu priču uključio i Kazahstan.

Ministar finansija, Dušan Vujović, iako nenadležan za tu temu, rekao je za RTS, direktno iz Moskve, da će „iskoristiti svoj uticaj“ i pomoći da Kazahstan, kao članica Evroazijske ekonomske zajednice, dozvoli Srbiji bescarinski izvoz Fijat automobila.

Optimista, kako je Vujović samog sebe nazvao, će, ukoliko bude trebalo, zvati svoju bivšu studentkinju koja je vodila pregovore Kazahstana sa Svetskom trgovinskom organizacijom.

Kazahstan, da li se čujemo?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com