Fijatova akcija „staro za novo“ je veliki benefit za kupce

Fijatova akcija „staro za novo“ biće od velike koristi kako za kupce tako i za italijanskog proizvođača automobila, ocenio je Milan Vukasović, član Upravnog odbora Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, u razgovoru za portal Ekonomske Vesti.

„Akcija će imati značajan uticaj na srpsko automobilsko tržište, jer je to jedan veliki benefit za kupce. S jedne strane se radi o relativno laganoj zameni starog automobila za novi, gde za stare automobile, pogotovo preko 15 godina, dobijate praktično jednu cenu koja je povoljnija od tržišne. S druge strane dobijate povoljne beskamatne kredite za finansiranje novog vozila. Mislim da je to jedna veoma dobra akcija, koju je Fijat pokrenu zajedno sa poslovnim bankama i državom“, rekao je Vukasović.

On, međutim, dodaje da će Fijatova akcija negativno uticati na konkurentnost ostalih automobilskih brendova koji se prodaju u Srbiji.

„U automobilskoj industriji postoji efekat spojenih sudova i to što neki brend biva favorizovan na neki način, znači da će deo kolača koji preostaje ostalim brendovima biti manji. Ne znam u kojoj meri, ali će sigurno uticati na slabiju prodaju ostalih brendova“, kazao je Vukasović.

Kompanija „Krajsler Fijat automobili Srbija“ pokrenula je veliku prodajnu akciju kroz recikliranje starih vozila. Od ponedeljka vozilo staro više od 20 godina moći će da se reciklira i tako ostvari popust za kupovinu novog „fijata“ ili „krajslera“ u vrednosti do 2.500 evra.

A, ako je auto star između 15 i 20 godina moći će da se dobije popust od 2.000 evra.

Za automobile mlađe od 15 godina dobija se popust od 1.500 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com