Wizz Air povezuje Niš i Brisel

Avio kompanija Wizz Air od 3. jula 2015. godine uspostaviće letove sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu na liniji Niš-Bazel, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Kako je rečeno, cena karte u jednom pravcu biće 2.999 dinara, a letovi će biti organizovani dva puta sedmično.

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kazala je da je madjarska niskotarifna avio kompanija Wizz Air sa niškim aerodromom sklopila komercijalni ugovor na tri godine, bez subvencija lokalne samouprave.

Ona je naglasila da je to prvi put da je sklopljen ovakav ugovor gde grad Niš ne subvencioniše letove neke strane avio kompanije, podsetivši da su ranije te subvencije iznosile više od milion evra godišnje.

„Aerodrom u Nišu funkcionisaće kao bilo koji mali aerodrom u Evropi. Srbija ima odlične mogućnosti da razvija male aerodrome Vlada Srbije želi sve da ih osposobi“, kazala je Mihajlovićeva.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kazao je da će aktiviranje aerodroma „Konstantin Veliki“ pokrenuti privredu i razvoj tog grada.

Izvršni potpredsednik Wizz Air Džon Stivenson kazao je da će sa novom linijom koja će naredne godine biti uspostavljena, ta kompanija imati ukupno 11 linija u Srbiji, dodavši da sa aerodroma u Beogradu i Nišu Viz er leti do sedam zemalja.

On je najavio da postoji mogućnost uvodjenja novih letova sa niškog aerodroma, ali da će se to tek razmatrati kad prodje probni period.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com