Započeti pregovori s Kinezima o Koridoru 11

Pregovori o davanju koncesije za izgradnju, korišćenje i održavanje dela autoputa E-763 od Beograda do Požege započeti su danas, održavanjem početnog sastanka sa dve kineske kompanije koje su prošle pretkvalifikacioni postupak – „China Road and Bridge Corporation“ (CRBC) i „Shandong Hi-Speed Group”.

Predmet koncesije je izgradnja i održavanje dela Koridora 11 od Surčina do Obrenovca u dužini od 17,6 kilometara i od Preljine do Požege, u dužini od 30,9 kilometra, kao i upravljanje, održavanje i korišćenje deonica od Obrenovca do Preljine, u dužini od 103 kilometra, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na odvojenim sastancima, stručni tim koji čine predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i drugih relevantnih državnih institucija, predstavio je kineskim kompanija projekte i  proceduru izbora koncesionara i odgovorao na njihova pitanja. Pregovori sa kineskim kompanijama biće nastavljeni razgovorima o tehničkim, pravnim i finansijskim aspektima posla, koji će biti tema narednih sastanaka.

Prema okvirnom rasporedu za sprovođenje postupka, rok za podnošenje konačnih ponuda je 15. decembar 2014. godine, a ugovor o koncesiji trebalo bi da bude potpisan do kraja marta 2015. godine.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com