Zastava oružje za porez duguje 7,39 milijardi!

Poreska uprava Srbije objavila je u utorak spisak najvećih poreskih dužnika, na kojem je 435 aktivnih preduzeća, 766 firmi koje su u stečaju i likvidaciji, 227 su u restrukturiranju, 322 je brisano iz registra, a 97 je onih kojima je oduzet poreski identifikacioni broj (PB).

Najveći poreski dužnik medju aktivnim preduzećima na kraju septembra bilo je kragujevačko preduzeće Zastava oružje čiji je dug 7,39 milijardi dinara.

Sledi Krušik Valjevo (2,45 milijardi), zatim PPT Namenska iz Trstenika (2,02 milijarde), Kompanija Borba (1,8 milijardi), Luka Beograd (958 miliona dinara).

Medju najvećim dužnicima su i Simeks, Lola livnica, Mera invest, Sloboda, Koncern Farmakom, Fudbalski klubovi „Crvena zvezda“, Beohemija, Pink intrnacional, Kompanija Novosti, Zekstra grupa.

Na spisku najvećih poreskih dužnika je 601 preduzetnik, a najveći dug ima Milan Vasiljković, vlasnik „Zelene jabuke“ iz Smederevske Palanke čiji je dug 113,8 miliona dinara.

Poreska uprava nema mogućnost da prinudno naplati dug od preduzeća koja su u stečaju ili restrukturiranju. Medju preduzećima koja su u stečaju najveći dužnik je Beobanka s dugom od 30,60 milijardi i Investbanka sa dugom od 22,99 milijarde dinara.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com