Železnice Srbije uplatile 7,3 miliona dolara za Koridor 10

Železnice Srbije isplatile su ruskoj kompaniji RŽD internešnl oko 7,3 miliona dolara, kao učešće Srbije u modernizaciji tri deonice na Koridoru 10, saopštile su danas Železnice.

Modernizacija tri deonice na Koridoru 10 – Golubinci -Ruma, Sopot Kosmajski-Kovačevac, Mala Krsna-Velika Plana, finansira se iz ruskog državnog kredita, a Srbija obezbedjuje 15 odsto potrebnih sredstava.

Ukupna dužina tih deonica je oko 66 kilometara, a vrednost posla 48,7 miliona dolara.

Uplatom novca ruskim državnim železnicama stekli su se uslovi za skori početak radova na te tri deonice na Koridoru 10, istakle su Železnice Srbije.

RŽD internešnl je ćerka-firma Ruskih državnih železnica zadužena za realizaciju ruskog državnog kredita za modernizaciju srpskih železnica.

Železnice Srbije i RŽD internešnl potpisali su 16. oktobra ove godine, u prisustvu najvišeg državnog vrha Srbije i Rusije, ugovor o rekonstrukciji tri deonice transevropskog železničkog Koridora 10.

Izmedju Rume i Golubinaca vozovi danas saobraćaju brzinom od 30 kilometara na sat, a na deonicama Mala Krsna – Velika Plana i Sopot Kosmajski – Kovačevac brzina vozova je izmedju 30 i 50 kilometara na sat.

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com