Ko deca: Nastavlja se sukob Samsunga i LG-a

Tehnološki giganti iz Južne Koreje, Samsung i LG, nastavljaju sa razmenjivanjem teških optužbi, a sada su u celu priču uključene i nadležne institucije.

Naime, tužioci su danas izvršili raciju u sedištu LG-a zbog optužbi iz Samsunga da su njihovi zaposleni, pazite sada ovo, uništili nekoliko veš mašina u dve prodavnice u Nemačkoj.

Samsung je od kancelarije seulskog tužioca zatražio da ispita ovaj slučaj, koji se dogodio u drugoj zemlji i još u septembru, a to što su u toku pripreme za najveći svetski sajam elektronike – Internatonal CES – u Las Vegasu je, naravno, slučajnost. No, tužilac je odlučio da ispita navode Samsunga, te su danas pregledani kompjuteri, ispitani zaposleni, a posećena je i LG-eva fabrika bele tehnike u Čangvonu.

LG je odbio da komentariše ovu situaciju, prenosi Rojters i podseća da je nakon incidenta u Nemačkoj LG podneo kontra-tužbu protiv zaposlenih u Samsungu.

Da je reč o nimalo bezazlenoj situaciji govori i podatak da je Jo Song-džin, rukovodilac odseka za kućne aparate u LG-u, dobio zabranu napuštanja Južne Koreje, te on sigurno neće prisustvovati International CES-u, koji se održava od 6. do 9. januara.

Inače ovo nije prvi put da se u rivalstvo Samsunga i LG-a uključuju i nadležne institucije. Prošle godine policija je izvršila raciju u sedištu Samsunga, naravno na zahtev LG-a zbog navodne špijunaže.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com