Pjotr Pavlenski uhapšen u Parizu

Ruski umetnik Pjotr Pavlenski uhapšen je i saslušan u subotu uveče u Parizu, ali ne zbog puštanja u mrežu videa sa „seksualnim sadržajem” nego pod optužbom za učešće u obračunu u kome je 31. januara jedna osoba ranjena nožem, saznaje francuska bfmtv.

Kasnije je ova optužba suspendovana i objavljeno da je Pavlenski uhapšen zbog mešanja u privatni život objavljivanjem videa „seksualnog karaktera“.

Pavlenski se nije protivio hapšenju i mogao bi u pritvoru da ostane do ponedeljka popodne.

Ista televizija saznaje da je na informativni razgovor pozvana i 29-godisnja žena iz Meca, kojoj je bio upućen video zbog koga je kandidat stranke Republika u pokretu Benžamin Grivo odustao od kandidature za gradonačelnika Pariza.

Žena, čije se ime ne navodi, izjavila je da je u vezi s Pavlenskim od januara 2019. godine, a da je sporni video snimljen tokom 2018. godine.

U nedelju je objavljeno da je devojka takodje zadržana u zatvoru pod optužbom „mešanja u privatni život“ i „širenja bez saglasnosti materijala seksualnog karaktera“.

Prenoseći informaciju o privodjenju Pavlenskog, ruski list Komersant podseća da njegovu situaciju nezgodnom čini činjenica da je osudjen na godinu dana zatvora uslovno zbog paljenja fasade Banque de la France. I da mu taj uslovni rok još teče.

Ukoliko sud ne bude imao razumevanja za razloge koje navodi Pavlenski za objavljivanje videa“seksualnog karaktera“, on bi mogao da dobije do dve godine zatvora i novčanu kaznu od 60.000 evra, tvrdi Komersant.

Zbog puštanja tog videa u mrežu, Državno tužilaštvo u Parizu je pokrenulo istragu protiv NN lica, a po tužbi Benžamina Grivoa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com