Prvoj sekretarki hrvatske ambasade u Berlinu – otkaz

Ministarstvo inostranih poslova Hrvatske suspendovalo je prvu sekretarku hrvatske ambasade u Berlinu Elizabetu Madjarević i pokrenulo pred Službeničkim sudom postupak zbog teških povreda zakona i etičkog kodeksa, izjavio je hrvatski ministar inostranih poslova Gordan Grlić Radman.

On je dodao da se nada da će Madjarevićeva za tako teške prekršaje kakve je počinila dobiti otkaz.

Elizabeta Madjarević je na Fejsbuku objavljivala rasističke, ultradesne, homofobne i ksenofobne stavove, kako je otkrio hrvatski portal Index, a onda se zgranuli i mediji u Evropi, pre svega u Nemačkoj i Austriji.

Ona je, na primer, pisala: „Samo beli Evropljani kako je to bilo pre 30 godina u celoj Evropi. To bi bila dobra reklama za odmor. Neko bi pomislio da to više nije moguće, ali srećom jeste“.

Kad je skandal već izbio Madjarevićeva je rekla da ima pravo na svoj lični stav, a onda je izjavila da joj je profil hakovan.

Ministar Grlić Radman je izjavio da ni o kakvom hakovanju nije moglo biti reči.

On je ranije bio ambasador u Berlinu i Madžarevićevoj pretpostavljeni. Mada priznaje da je trebalo ranije reagovati, ali ministar kaže da on nema profil na Fejsbuku i ne prati društvene mreže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com