SBB: Preduzećemo sve zakonske mere protiv RTS-a i Telekoma

Korisnici aplikacije EON nisu sinoć na mobilnim telefonima, tabletima i računarima mogli da gledaju film „Dara iz Jasenovca“, koji se u 20 časova emitovao na prvom programu RTS-a, jer je RTS doneo odluku da ograniči gledanje filma preko multiscreen aplikacije, ali to se izgleda odnosilo samo na SBB korisnike, ali ne i na korisnike multiscreen aplikacije kompanija Telekom i Supernova, saopštio je SBB.

„Preduzećemo sve zakonske mere radi utvrdjivanja zbog čije odluke su samo korisnici naših servisa bili diskriminisani“, navodi se u tom saopštenju.

„Korisnici multiscreen aplikacija kompanije Telekom i Supernova, koja je u vlasništvu Telekoma Srbija, mogli su da prate film u realnom vremenu, a pojedini uz mogućnost vraćanja sadržaja, zbog čega smo dobili upite korisnika kako je omogućeno gledanje filma putem aplikacija ovih kompanija i mogućnost vraćanja sadržaja, koja je jedno vreme bila dostupna, saopštava SBB.

Ta kompanija  izražava očekivanje da će se što pre utvrditi „da li je rukovodstvo RTS dalo prećutnu saglasnost Telekomu da ne postupa po njihovom dopisu upućenom svim kablovskim operatorima ili je državna kompanija Telekom Srbija samostalno donela odluku da ne ispoštuje zahtev RTSa“.

„Taksu Javnom medijskom servisu plaćaju svi gradjani Srbije i niko iz rukovodstva te kuće nema pravo da bira, upravljajući državnom kompanijom, kojim gledaocima će učiniti ustupke, a kojima zabraniti gledanje sadržaja, saopštava SBB.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com