Tviter posluje u Rusiji, a ne priznaje ruske zakone

Principijelan je stav kompanije Twitter da posluje u Rusiji, a da ostane van ruskog pravosudnog sistema – ne poštuje sudske odluke, ne plaća kazne, nema čak ni kancelariju u Rusiji, zato je Federalna služba za nadzor u sferi veza, informacionih tehnologija i masovnih komunikacija (Roskomnadzor) danas kaznila Twitter.

Za početak je Internet kompanija Twitter kažnjena usporavanjem njenog servisa na 100% mobilnih telefona i 50% stabilnih aparata, saopštio je na svom sajtu Roskomnadzor.

Ta služba je saopštila da je zaključno s 10. martom 2021. godine uputila Twitter-u više od 28.000 zahteva za uklanjanje zabranjenih sadržaja, a da do dana današnjeg nije uklonjeno 3.168 takvih materijala.

U 2.569 slučajeva se maloletnici pozivaju na samoubistvo, u 450 slučajeva reč je o dečjoj pornografiji, u 149 slučajeva se radi o informaciji o korišćenju narkotika.

Roskomnadzor tvrdi da je Twitter 3. marta 2021. godine širio informaciju kojom se maloletnici pozivaju na samoubistvo i najavljuje da će se kažnjavanje ove Internet kompanije nastaviti sve do potpune blokade, ukoliko ne počne da poštuje ruske zakone.

Budući da u Rusiji nema registrovanu kancelariju, Twitter smatra da je van ruskog pravosudnog sistema, pa je odbio da plati 4 miliona rubalja presudjenih kazni, saopštili su saradnici Roskomnadzora za ruske medije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com