Verujte ili ne kako vam drago: Ruska državna televizija protiv Putina

Voditelji političkih emisija na ruskoj državnoj televiziji Rusija 1 uvek gorljivo podržavaju ruskog predsednika Vladimira Putina, odmah razumeju duboko značenje svake njegove izjave i ne vole kad se sagovornici drznu da mu u nečemu protivreče.

Ali posle današnje izjave, kojom je uvereno i gotovo oduševljeno demantovao sva medijska izrugivanja nad zaboravnošću svog američkog kolege Džoa Bajdena, za  dokumentovanu sumnju odlučila se Olga Skabejeva, koja zajedno sa suprugom Jevgenijem Popovim vodi poznatu emisiju „60 minuta“.

Ali Bajden djene – djene.

Prst u oko ruskim novinarima njihov omiljeni predsednik stavio je opisujući pres sekretarku Bele kuće Džen Psaki kao „mladu, lepu i obrazovanu“, pa ipak sklonu brkanju pojmova van Amerike.

Ruski novinari su često vrlo lepo obrazovani, imaju u biografijama lepe periode života na zapadu i dobro poznaju i druge države.

I zagrcnuli su se od zadovoljstva kad je Džen Psaki ponovo stupila na američku političku scenu. Budući da je ona zbog svojih čestih gafova čest predmet njihovog podsmeha.

U Rusiji, najomraženija žena američke politike je Viktorija Nuland, a za najsmešniju, takoreći za glupačku, se drži Džen Psaki.

I sad Putin, iznebuha, iznenada, ničim izazvano: „mlada, lepa i obrazovana“ i pored ponekad neoprostivo smešnih gafova.

Sad se čeka da se vidi kojim će gafom „mlada, lepa i obrazovana“ Džen Psaki da odgovori ruskom predsedniku Putinu.

A da će na prvom brifingu da odgovori u to Olga Skabejeva i ne sumnja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com