Grčka stavila Srbiju na welcome listu od 15. juna

­Ministarstvo spoljnih poslova Grčke dopunilo je svoje saopštenje „Greece welcomes the world“ od 15. juna i gradjane Srbije uvrstilo medju one kojima je drumski ulazak u Grčku omogućen od tog datuma.

Tu se navodi: Suhoputni granični prelazi sa Turskom, Albanijom i Severnom Makedonijom otvoreni su samo za teretni saobraćaj. Suhoputni granični prelaz sa Bugarskom otvoren je i za gradjane Srbije, koji će biti testirani po sistemu uzorka.

Dalje se navodi da će dolasci drumskim putem biti od 1. jula dozvoljeni preko graničnih prelaza sa Albanijom i Severnom Makedonijom, a status Turske biće ponovo razmatran 30. juna.

Što se medjunarodnih avionskih letova tiče za njih su otvoreni samo aerodromi u Atini i Solunu.

Putnici iz zemalja van EU ili Šengenskog prostora i putnici iz Italije, Španije, Holandije, Švedske, Albanije i Severne Makedinije biće testirani po prispecu na aerodrom u Atini. Jednu noć moraju provesti ili i za to određenom hotelu ili u hotelu ili prenoćište po svom izboru, ali u Atini. Ukoliko test bude negativan, gost će moći da nastani do krajnje destinacije.Ako je pozitivan ostaje u karantinu pod nadzorom 14 dana.

Putnici koji dolaze sa svih ostalih aerodroma biće testirani metodom slučajnog izbora. Po testiranju će moći da nastave do krajnjeg odredišta. Ako test bude pozitivan, posetilac će u karantinu pod nadzorom privesti 14 dana.

Što se aerodroma Solun tiče, svi putnici s medjunarodnih letiva, koji stižu na ovaj aerodrom, biće testirani po dolasku.I obavezni su da prvu noć po priseću privedu u tome namenjenom hotelu ili hotelu odnosno prebivalištu po svom izboru.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com