Koliko zapravo košta Nova godina u Beogradu za strance?

Ako smo išta naučili u celoj situaciji sa (paprenim) novogodišnjim ukrašavanjem Beograda to je da da dolaze Bugari! I Turci, Makedonci, Hrvati, Slovenci, Bosanci, na ulicama se neretko može čuti i nemački, ruski, engleski…

Dakle, turisti su tu. A koliko ih košta ostanak u Beogradu tokom novogodišnjih praznika?

Sigurno je da su mnogi od njih iskoristili turističke aranžmane u svojim zemljama koji objedinjuju prevoz, smeštaj i moguće neku vrstu provoda tog 31. decembra.

A oni koji se, recimo baš danas, odluče da se sami organizuju i Novu godinu dočekaju u Beogradu imaju i više nego dovoljno opcija za smeštaj.

Recimo, od subote 30. decembra do srede 03. januara hotelski smeštaj za dve osobe u Beogradu može se naći za recimo 272 evra u Garni hotelu Mint. I doručak je uključen u cenu, a i blizu je centra (1,8 kilometara).

Ukoliko gosti ipak žele neki ozbiljniji, veći hotel, onda će morati dublje da zađu u novčanik. Za četiri noćenja za dve osobe u IN hotelu, kod Beogradske arene, moraće da izdvoje 431 evro. I tu je doručak uključen u cenu.

S druge strane Save, gostima se nudi smeštaj u Zira hotelu. Isti datumi, isti broj osoba, opet i doručak za 580 evra.

Idemo dalje. Zapravo skuplje. Ukoliko, primera radi, bugarski par želi od 30. decembra do 03. januara da bude smešten u Courtyard by Marriott hotelu, onom zlatnom kavezu pored Narodnog pozorišta, to će ih koštati 648 evra. Ovde će morati da doplate doručak.

Nešto dalje od centra, zapravo i nazad preko Save, turistima je na raspolaganju Crowne Plaza. U tom hotelu četiri noćenja, sa doručkom, za dvoje staju 920 evra. I to je za nekih 60 evra skuplje od Falkensteiner hotela, koji se takođe nalazi na Novom Beogradu.

Vraćamo se u centar. Square Nine hotel ostanak u Beogradu od 30. decembra do 03. januara za dvoje, bez doručka, naplaćuje 1.166 evra.

A ako naši dragi gosti baš ne žale para, onda mogu da rezervišu apartman u Zepter hotelu u samom srcu Beograda. Apartman u kojem može odsesti do šest osoba za ova četiri noćenja košta 4.000 evra. Dobijate i doručak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com