Makedonija: Turisti iz Srbije i Hrvatske se uplašili

Neki turoperatori, pogotovo iz Srbije i Hrvatske, prepolovili su grupne aranžmane za Makedoniju, a otkazivanja ima iz svih stranih država, ali za sada situacija nije alarmantna, tvrde makedonski turistički radnici. Oni su pozvali političare da situaciju smire inače će posledica biti po sve sektore, ne samo turizam.

Sutra će se makedonski turistički poslenici sastati radi iznalaženja rešenja za atmosferu opreznosti i podozrivosti  prema makedonskom turizmu za koju su okrivili neke medije zbog njihove interpretacije događaja u Makedoniji.

„Ima otkazivanja grupnih tura iz Hrvatske i Srbije, dok iz Holandije i Belgije aranžmani od pre dva meseca nisu otkazani. Danas dolaze dva aviona turista iz Holandije“, rekao je Krsto Blaževski iz HOTAM-a (Udruženje makedonskih hotelijera) za Utrinski vesnik.

On je dodao da se otkazivanja aranžmana iz Srbije registruju zbog blizine Makedonije, ali da turisti iz Srbije i „nisu najbrojniji turisti od kojih zavisi sezona“.

„U maju neće biti drastičnog pada u odnosu na prethodnu sezonu, a za dalje ćemo da vidimo. Poruka turističkih radnika političarima je da smire situaciju inače će se kriza odraziti na sve sektore“, rekao je Blaževski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com