Privatizacija, poslednji čin: Kćerke Ivice Tončeva otvorile hotel Nais

Sedam godina pošto je ispratio svog poslednjeg gosta, poznati hotel Nais, na auto-putu kod Niša, renoviran je i ponovo otvoren. Ima 230 soba i kongresni centar, a za dogodine je najavljen i otvoreni bazen.

Kako izveštavaju Južne vesti, kao vlasnice hotela upisane su 2017. godine kćerke funkcionera SPS-a Ivice Tončeva, Aleksandra i Marija.

Na sajtu Agencije za privredne registre se navodi da su vlasnici firme Nais Resort: Aleksandra Tončev (18%), Dejan Momčilović (28%), Marija Tončev (18%) i Nada Šabić (36%).

Hotel je prvi put privatizovan 2003. godine, kada je, kao deo Srbijatursa, prodat firmi Uniworld Srbe Ilića, našeg čoveka iz Amerike. Ta je firma hotel i zatvorila 2012. godine.

Uniworld je 2016. godine, pišu Južne vesti, hotel Nais prodao firmi Trgogradnja iz Surdulice i još dvema fizičkim osobama. A 2017. godine su umesto Trgogradnje kao vlasnice upisane Aleksandra i Marija Tončev.

Otvaranju hotela prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministri u Vladi Srbije Siniša Mali, Branko Ružić i Aleksandar Antić, zatim Dragan Marković Palma, Ivica Tončev s porodicom, direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić, vlasnik Pinka Željko Mitrović, urednik Happy televizije Milomir Marić, navode Južne vesti.

„Ja vas molim da nastavite jer je prostor koji imate ogroman, da ne stanete samo na izgradnji hotela, već da uradite i dodatne sadržaje. Pošto je gospodin Dragan Marković Palma ovde, ja očekujem da napravite mnogo veći i lepši akva park od njega“, rekao je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com