Prvi putnik s digitalnim putnim pasošem IATA stigao u London

Digitalni pasoš, Travel Pass app Medjunarodne asocijacije vazdušnog saobraćaja imao je u sredu 17. marta svoju premijeru: prvi putnik sa tim pasošem stigao je na londonski aerodrom Hitrou iz Singapura, objavila je na svom sajtu ta Asocijacija.

Putnik je doleteo avionom kompanije Singapore Airlines.

Cilj je ovog Travel Pass-a, koji je kreirala IATA, da se putovanja, u uslovima korona-krize učine dostupnijim i bezbednijim.

Aplikacija, koju je razvila IATA, sadrži podatke o tome da li je putnik vakcinisan, da li ima negativan test na koronavirus, da li je preležao Covid-19, aplikacija takodje sadrži uslove pod kojim putnik može putovati u odabranu zemlju i odgovor da li on te uslove ispunjava.

IATA tvrdi da je njen Travel Pass apsolutno zaštićen od falsifikovanja i poziva se na anketu obavljenu medju putnicima prema kojoj njih 89 odsto smatra da bi trebalo utvrditi globalne stabdarde putovanja, a 80 odsto njih je spremno da koristi mobilnu aplikaciju za upravljanje svojim putovanjem.

Neki dan je Er Srbija objavila da će digitalni Travel Pass IATA, testirati od početka aprila na liniji Beograd – Cirih.

Prema informaciji IATA, dosad su se sledeće kompanije saglasile da učestvuju u projektu Travel Pass: Air New Zeland, Capa Airlines, Ethihad Airways, Emirates, Qatar Airways, Malaysia Airlines, RwandaAir i Singapore Airlines.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com