Strance privlačimo festivalima i rekama

Centralni događaji letnje sezone u Srbiji su definitivno EXIT – Novi Sad, Sabor trubača u Guči, Beer Fest – Beograd i Nišvil – Niš, istakli su za portal Ekonomske Vesti u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS).

Egzit

Ipak, kada je kampanja TOS-a na inostranom tržištu u pitanju, akcenat je na rekama i jezerima.

„Poseban naglasak je stavljen na Dunav i ponudu na njegovim obalama, sa gradovima, pre svega Beogradom i Novim Sadom, dva nacionalna parka, Fruška Gora i Đerdap, i specijalnim rezervatima prirode na obalama Dunava, bogatim kulturno istorijskim nasleđem koje datira od praistorije (Vinča, Lepenski Vir), preko razdoblja rimske vladavine (Viminacium, Tabula Traiana, Diana, …), srednjovekovnih tvrđava i manastira do industrijskog nasleđa i savremene umetnosti (galerije, koncerti i sl.), kao i mnogobrojnim gastronomskim, vinskim, folklornim, muzičkim i sportskim manifestacijama koje se održavaju tokom leta na obalama Dunava“, dodaju u TOS-u.

Dunav

Strancima se u okviru letnje sezone u Srbiji nudi i takozvani aktivni odmor – biking, na primer pored Dunava ili mountain biking – Kopaonik, Zlatibor, i pešačenje – u nacionalnim parkovima i na planinama.

„Poseban segment u inostranoj kampanji posvećen je obeležavanju 160 godina od rođenja Nikole Tesle, kroz promociju Teslinih puteva kojima je obuhvaćeno nasleđe Nikole Tesle i njegovih saradnika i sledbenika u Srbiji. Ove ture se od strane domaćih agencija nude stranim turistima koji u letnjoj sezoni posećuju Srbiju“, kažu u TOS-u.

U ovom periodu TOS organizuje i studijska putovanja za predstavnike inostranih medijskih kuća, kako bi se kroz eminentne i cenjene medije u zemljama iz kojih dolaze predstavila turistička ponuda Srbije. Organizuju se i studijske ture za predstavnike inostranih turoperatera, kako bi Srbiju uvrstili u svoje itinerere.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com