Turisti u Srbiji bezbedni kao u Italiji, Francuskoj, bezbedniji nego u SAD, Rusiji i Kini

Prema rejtingu koji je utvrdio Svetski ekonomski forum, strani turisti su najsigurniji u Finskoj, koja je za sigurnost i bezbednost turista dobila ocenu 6.7, a najmanje bezbedni u Kolumbiji, koja je dobila ocenu 2.8.

Medju 136 ocenjenih država Srbija se nalazi na mestu boljem od proseka i za sigurnost i bezbednost stranih turista dobila je ocenu 5.4.

Po toj oceni sudeći, u Srbiji su strani turisti sigurni koliko i u Italiji, Francuskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Moldaviji, Kostariki, Nikaragvi, Zambiji, Lesotu, Malaviju, Senegalu.

Srbija je, prema tom rejtingu, za strane turiste bezbednije odredište nego što su to SAD (ocena 5.2), Kina (5.0) ili Rusija (4.3).

Srbija se nalazi u grupi zemalja koja se naziva „Balkan i istočna Evropa“, a koju, iznenadjenje, predvodi Slovenija sa ocenom bezbednosti za strane turiste 6.2. Pored Slovenije, u toj grupi od Srbije su bezbednije odredišta za strane turiste: Rumunija (5.8), Poljska i Madjarska (5.7), Albanija (5.7) Makedonija i Slovačka (5.6). Prosečna ocena bezbednosti turista u ovoj grupi zemalja je 5.6 što znači da je bezbednost u Srbiji ispod proseka grupe  u koju je svrstana.

Jedina država nastala na teritoriji bivše SFRJ koja nije svrstana u grupu sa Srbijom je Hrvatska. Susedi Hrvati svrstani su u zemlje južne Evrope i imaju ocenu sigurnosti i bezbednosti za strane turiste 6.1.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com