U inat evropskom Covid-pasošu: Vučić će se vakcinisati kineskom vakcinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Bahreina je poručio da ne veruje da će EU iz svojih Covid-pasoša izbaciti kinesku i rusku vakcinu, ali će on svejedno zbog te vesti ubrzati svoju vakcinaciju i to – kineskom vakcinom.

Za TV Pink, Vučić je izjavio da je nameravao da se vakciniše za 8 – 9 dana, ali je sada, odlučio da to bude u sledeći četvrtak ili petak u Merošini ili Žagubici.

„Reagovao sam pravično kad je reč o odluci o Covid-pasošima. Smatram da su Sinopharm i Sputnjik izuzetne vakcine. Ne vidim poentu u tom odbacivanju. Izdavaćemo potvrde za antitela i imaćete potvrde za putovanja, a sa PCR testom će putovati oni koji ne žele da prime vakcinu“, rekao je Vučić.

„Ne verujem da mogu da donesu takvu odluku. To bi bilo bezobzirno, a pitao bih kako će da prime onda madjarskog premijera, koji se vakcinisao kineskom vakcinom, ja ću se vakcinisati kineskom vakcinom baš sada kad takva mogućnost postoji. Šta će onda to značiti da ne mogu u Brisel, znači nema dijaloga sa Prištinom“, rekao je Vučić.

„Kako ste mislili da imate Covid-pasoše kad nam nijednu vakcinu niste dostavili? Šta smo mi? Ko smo mi?“, ljutio se Vučić.

Vučić je pozvao turiste iz Kine, iz Rusije, Afrike, Latinske Amerike, sve koji su se vakcinisali ruskom ili kineskom vakcinom: ako neće da ih prime u EU, neka dodju u Srbiju!

Za sredinu sledeće nedelje najavljeno je predstavljanje u Briselu Covid-pasoša Evropske unije.

Kako je za HRT neko veče izjavio hrvatski premijer Andrej Plenković taj će pasoš imati u vidu tri vrste putnika: one vakcinisane nekom od vakcina protiv Covid-19 odobrenih u EU, one koji poseduju PCR test i one koji poseduju test na antitela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com