Vlast u Nemačkoj: Presešće im Majorka

Nemačka kancelarka Angela Merkel danas je najavila da će biti uvedena ograničenja na putovanja gradjana Nemačke na Majorku u meri u kojoj je to pravno moguće.

Uskršnja putovanja na Majorku bila su jedan od razloga pojačanog nezadovoljstva nemačke javnosti odlukom o totalnom petodnevnom zatvaranju u Nemačkoj za vreme Uskrsa, koja je danas povučena uz sva moguća izvinjavanja gradjanima.

Naime, ispalo je da Nemci ne smeju u hotel iza ćoška da ne bi širili infekciju Covid-19, ali smeju da se izlože riziku da tu infekciju donesu sa Majorke.

Nemačka vlada je, naime, sredinom marta ukinula tkz. Upozorenje za putovanja (Reisewarnung) za Majorku i druge turističke destinacije u Španiji zbog tamošnjeg niskog nivoa infekcije.

U ponedeljak je uvedena obaveza testiranja na Covid-19 pri povratku sa Majorke.

Najveći na svetu organizator putovanja TUI objavio je da je ove godine u Nemačkoj dobio dva puta više rezervacija za uskršnji boravak na Majorki nego u isto vreme 2019. godine.

TUI je pojačao ponudu, pa je za Uskrs Nemcima ponudio čak 300 letova do Majorke i nazad iz više nemačkih gradova.

Kao odgovor na nezadovoljstvo javnosti, TUI je saopštio da medju ovogodišnjim putnicima za Majorku ima mnogo manje party-turista nego ranije.

Sem toga, kompanija je posebno savetovala putnicima na Majorku da tamo provedu miran odmor, bez mnogo posećivanja restorana i drugih mesta odakle bi infekcuju mogli da ponesu u Nemačku.

TUI je u Nemačkoj dobio ogromnu Covid-pomoć – u tri kruga čak 4,8 milijardi evra, što kroz kredite, što kroz dokapitalizaciju.

U okviru poslednje tranše, nemačka država je u TUI uložila 1,25 milijardu evra i stekla udeo od 25% plus 1 akcija i pravo veta na sve odluke.

Evropska unija je ovu pomoć odobrila kao primerenu i potrebnu da bi se sprečili problemu u ekonomiji države članice.

Pojedinačno najveći vlasnik kompanije TUI je omiljeni nemački ruski biznismen Aleksej Mordašov.

Magazin Forbes je 24. februara ocenio da je Mordašov po bogatstvu (28,3 milijardi dolara) istisnuo sa prvog mesta najbogatijih Rusa Vladimira Potanjina, suvlasnika kompanije Nordnikel, koja je upravo platila dosad nezapamćenu kaznu za nanošenje štete životnoj sredini.

Forbes Real Time je sredinom marta procenio da je bogatstvo Alekseja Mordašova i njegove porodice dostiglo iznos od 30 milijardi dolara, preneo je Komersant.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com