Kompanija „Geox“ podsticaj razvoju juga Srbije

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, prilikom otvaranja fabrike „Geoks“ u Vranju, da će država subvencionisati investicije na jugu i jugoistoku naše zemlje kako bi se popravio životni standard lokalnog stanovništva.

Geox

Vučić je poručio okupljenim građanima da će Vlada ulagati u oporavak i izgradnju juga zemlje, jer Srbija nije samo Beograd, i najavio da će za mesec dana u Vranju biti postavljen kamen temeljac za još jednu fabriku.

On je istakao da će država raditi na poboljšanju infrastrukture siromašnih okruga, pomagati dolazak stranih investitora i raditi na jačanju privatnog sektora.

Vlada će davati više onim investitorima koji ulažu svoj novac u opštine u Pčinjskom, Jablaničkom, Pirotskom, Nišavskom i Topličkom okrugu, poručio je premijer i dodao da će sa tom politikom Vlada nastaviti, jer želi da građani ovih područja imaju bolju budućnost.

Vučić je iskazao zahvalnost ambasadoru Italije u Srbiji Đuzepeu Manceu, ali pre svega kompaniji „Geox“, koja je donela odluku da ovako veliku i značajnu fabriku gradi u Vranju.

On je, takođe, radnicima nove i moderne fabrike preneo zahvalnost na marljivosti i posvećenosti poslu, poželevši im još mnogo fabrika.

Vlasnik i predsednik kompanije „Geox“ Mario Moreti Polegato podsetio je na to da je ugovor za izgradnju fabrike, koja se prostire na 100.000 metara kvadratnih, od kojih je 21.000 metara kvadratih pokriveno, potpisan 2012. godine.

On je istakao da zamisao nije bila da se izgradi samo fabrika, već da se u Vranje, na prostor poznat po zanatima, dovede nova tehnologija za izradu obuće poznate svuda u svetu.

Polegato je podsetio na to da je „Geox“ prva italijanska fabrika među svetskim liderima u proizvodnji obuće za svakodnevnu upotrebu, koja ima 1.250 prodavnica širom sveta, a zapošljava 30.000 radnika.

Kompanija ulaže dva odsto od ukupnog prometa u tehnologiju, a dosta se ulaže i u obrazovanje i obuku, naveo je on i ocenio da će ovog projekta koristi imati i „Geox“ i Srbija“.

Prema njegovim rečima, u fabrici u Vranju proizvodiće se obuća visoke tehnologije namenjena zemljama koje su u hladnim područjima.

Ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco rekao je da je velika stvar što je danas u Vranju prisutna porodica Polegato, koja u Vranje ne donosi samo posao, već i kulturu poslovanja.

Manco je podsetio na to da fabrika „Geox“ nije ni postojala kada je „Koštana“ iz Vranja proizvodila više od 30.000 pari cipela dnevno, što znači da se ta italijanska grupa izgradila za 20 godina i postala jedna od većih kompanija u Evropi.

Dolazak „Geox“-a u Vranje značajan je zbog istorije te kompanije, koja može da bude primer za mlade sa idejama kako da poboljšaju svoju budućnost, ali i budućnost Srbije, poručio je ambasador.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da su Vlada Srbije i grad Vranje uložili mnogo u dolazak investitora iz Italije, što će doneti otvaranje novih radnih mesta, rast izvoza i lokalnih prihoda.

Vlada Srbije subvencionisala je izgradnju fabrike, koja će zaposliti 1.250 radnika, sa 11,25 miliona evra, odnosno sa 9.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu.

Vlada je takođe Vranju dala 100 miliona dinara za uređenje zemljišta u slobodnoj zoni, što je bio preduslov da može da počne izgradnja fabrike, dok je opština po ugovoru završila kompletnu infrastrukturu u tom delu industrijske zone Bunuševac, a u planu je i izgradnja obilaznice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com