Nesreća u rudniku Soko, 8 rudara poginulo

U rudniku mrkog uglja „Soko“ kod Sokobanja, dogodila se jutros nešto posle 4 sata nesreća u kojoj je poginulo 8 rudara.

Kako je objavljeno na sajtu Vlade Srbije, poginuli su : D.Z (1979), N.T (1985), R.G(1975), P. P(1991), B.Č (1966), B.Z(1967), B. Ž (1963) i B.S (1988).

U aleksinačku bolnicu je primljeno 20 rudara. Kako prenose Južne vesti, direktor bolnice Goran Vidić je rekao da su trojica teže povredjena, ali svi su u stabilnom stanju, životno ugroženih nema.

Svi su zadržani na lečenju, i oni sa lakšim povredama zbog opservacije radi eventualne dalje dijagnostike i praćenja stanja da ne bi došlo do pogoršanja.

Neki od povredjenih udahnuli su i veću količinu gasa. Jedan povredjeni je transportovan u Niš radi dalje dijagnostike, a 19 povredjenih rudara je ostalo u aleksinačkoj bolnici, rekao je Vidić, a prenose Južne vesti.

Direktor JP PEU „Resavica“ Saša Spasić rekao je da se nesreća u jami rudnika „Soko“ dogodila u delu ležišta rudnika istočnog polja, u trećoj smeni, prilikom redovnih radova na eksploataciji uglja.

Prema još nezvaničnim informacijama, došlo je do zarušavanja uglja u otkopnoj komori VE 3/1 i naglog prodora metana u radni prostor.

Kako se saopštava na sajtu Vlade Srbije, rudarska inspekcija i policija su na licu mesta i istražuju uzrok nesreće.

Od njegovog otvaranja, u rudniku „Soko“ kod sokobanjskog sela Čitluk dogodilo se nekoliko nesreća. Najveća se dogodila 16.januara 1998.godine kada je u jakoj eksploziji poginulo 29 rudara, a 27 je povredjeno, podsećaju Južne vesti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com