Nove nemačke investicije u Srbiji

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas radnu posetu Minhenu učešćem na Biznis forumu na kojem je razgovarao sa predstavnicima tridesetak bavarskih preduzeća, među kojima su Simens, Erbas difens end spejs, Tenis, Osram, Filip Moris i drugi.

minhen

Sastanak je organizovala Privredna komora Srbije, uz podršku Privredne komore Minhena, a u razgovorima su učestvovali i predstavnici automobilske, metalske i elektroindustrije.

Vučić je u izjavi za medije nakon ovog skupa istakao da je Bavarska jedna od ekonomski najjačih pokrajina u Nemačkoj i da očekuje velike efekte od ove posete.

Simens je danas objavio da će zaposliti još 220 ljudi u svojoj fabrici u Subotici. Oni to rade zbog profita, ali i odlične radne snage u Srbiji. Ovde smo sa ostalim privrednicima razgovarali o našim ekonomskim merama i o težem, ali sigurnijem putu u budućnost, koji smo izabrali. Još jedna kompanija je danas izrazila interes da investira u Srbiji i zaposli dve do tri hiljade ljudi, istakao je premijer.

Vučić će se danas sastati sa premijerom nemačke savezne pokrajine Bavarska Horstom Zehoferom, ministrom za Evropu i regionalne odnose Beatom Merk i brojnim bavarskim privrednicima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com