Oduševljenje u Hrvatskoj : Danas se otvara Pelješki most

Hrvatska je u stanju pozitivne euforije : danas je otvoren Pelješki most, dug 2,44 kilometra.

Preko Malostonskog zaliva most povezuje Dubrovačko – neretvljansku županiju sa ostalim delom Hrvatske.

Gradjani od jutros u  10 sati mogu njime da prošetaju, a svečano otvaranje uz bogat program i vatromet s obe strane mosta predvidjeno je za večeras.Saobraćaj mostom kreće u ponoć.

„Most Pelješac i pristupne ceste jedan su od najvećih dokaza isplativosti članstva Hrvatske u EU. Bez novca iz fonda EU, Hrvatska sama teško da bi uspela financirati ovaj projekat“, tvrdi danas zagrebački Jutarnji list.

Što se finansiranja tiče, šef celokupnog projekta Goran Legac za Jutarnji list ocenjuje da su Hrvatska i Hrvatske ceste svojevremeno profitirale od političkog momentuma i želje kineskih kompanija za proboj na ovo tržište.

„Garantiram da gradnju Pelješkog mosta više nikada ne bismo dobili po ovoj ceni i u ovom roku. Da sada sprovedemo konkurs, cena njegove gradnje ne bi bila puno niža od 3 milijarde kuna [prema današnjem kursu 399,2 miliona evra], a rok za završetak bio bi najmanje 4 godine“, rekao je Legac.

Ugovor o gradnji Pelješkog mosta potpisan je izmedju Hrvatskih cesta i China Road and Bridge Corporation (CBRC) aprila 2018.godine. Ugovor je bio vredan 2,08 milijarde kuna, što je po današnjem kursu 276,8 miliona evra.

Sa pristupnim saobraćajnicama, gradnja mosta je koštala 526 miliona evra, a Evropska unija je danas, povodom njegovog otvaranja, saopštila da je gradnju mosta i pristupnih saobraćajnica finansirala sa 357 miliona evra.

Kako navodi Jutarnji list, most ima garanciju 10 godina, a prve popravke ne bi smele biti potrebne pre isteka 20 godina.

Najviši stupovi mosta uzdižu se 100 metara iznad mora tako da brodovi mogu bezbedno ploviti ispod njega, pa i brodovi Bosne i Hercegovine, koja je nameravala da stavi veto na gradnju mosta dok se ne reše njeni granični sporovi s Hrvatskom.

Veto je jula 2019.godine onemogućio srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik. On se pozvao na vitalni interes srpskog naroda i oborio odluku druga dva člana Predsedništva BiH da podnesu tužbu protiv Hrvatske ukoliki ne obustavi gradnju Pelješkog mosta.

Sad se podseća da je istog dana kad je Narodna skupstina RS podržala Dodikovu odluku da spasi Pelješki most, u Zagrebu potpisan ugovor o gradnji mosta Gradiška na Savi, koji je do polovine potrebnih stedstava finansirala Republika Hrvatska.

Pelješki most je bio od strateškog interesa Hrvatskoj, most Gradiška od strateškog interesa Republici Srpskoj.

Zasluge za gradnju Pelješkog mosta danas su u hrvatskim medijima priznate i bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu i njegovom prijatelju do kraja Luki Bebiću.

Naime, zabeleženo je da je Bebić bio taj koji je prvi 1994.godine predložio da se most preko Malostonskog zaliva gradi, a da ga je Sanader u predizbornoj kampanji 2003.godine proglasio za „sveti cilj stranke“ koji će „konačno povezati hrvatski jug i omogućiti hrvatskim gradjanima da putuju iz jednog kraja Hrvatske u drugi bez putovnice“. I predizborno obećanje održao, ali je narednih godina, zbog smena vlasti, most više puta započinjan i zaustavljan…

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com