Apple Watch podbacio?

Informacija da će Apple dati popust od 50 dolara za svoje pametne satove, Apple Watch i Apple Watch Sport, uz kupovinu bilo kojeg iPhone modela, navela je američke medije da se zapitaju – da li prodaja Apple Watch-ova ide slabo?

Apple Watch

Zvaničnih podataka o prodaji Apple pametnih satova nema. U finansijskom izveštaju kompanije Apple Watch se nalazi u kategoriji „Ostalo“, zajedno sa, primera radi, iPod-om.

Poznato je jedino da je Apple u poslednjoj američkoj finansijskoj godini (od septembra 2014. do septembra 2015) ostvario rast u sekciji „Ostalo“ sa 8,3 na 10 milijardi dolara. Taj rast, pojedini američki mediji, pripisuju isključivo Apple Watch-u, pre svega zbog nastavljenog pada prodaje iPod-a. Međutim, i dalje nije poznato koliko su Apple Watch-ovi učestvovali u tih 10 milijardi dolara.

Postoje razne nezvanične procene prodaje Apple pametnih satova. Neki kažu da će ove godine Apple prodati 10,5 miliona pametnih satova, a ima i sumornijih prognoza – 3,9 miliona. U svakom slučaju, većina prognoza je smanjena u odnosu na početak godine.

A Apple ćuti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com