BBC: Videli smo dokumente, Vorner uzeo 10 miliona dolara!

Skandal u vezi sa korupcijom u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) ne jenjava. BBC danas objavljuje da je imao uvid u dokumenta koja nedvosmisleno dokazuju da je Džek Vorner, bivši potpredsednik FIFA-e, upravo preko te organizacije primio mito od 10 miliona dolara u zamenu za podršku dodeljivanja organizacije Svetskog prvenstva 2010. godine Južnoj Africi.

Naime, FIFA je 10 miliona dolara, u tri odvojene transakcije, prebacila na račun Konfederacije Severne i Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF), na čijem je čelu tada bio upravo Vorner. Iako je novac zvanično bio namenjen za program koji se zove Nasleđe karipske dijaspore, Vorner je taj novac koristio u lične svrhe, podizao ga je putem ličnih kreditnih kartica, pa čak i „pozajmljivao“ poslovnim partnerima. Tako je, navodi BBC, deo tog novca, tačnije čak 4,86 miliona dolara, isplaćeno kompaniji JTA Supermarketi iz Trinidada i Tobaga.

FIFA - BBC

Džek Vorner, kao i Fudbalski savez Južne Afrike, demantovali su ove navode, ali FBI nastavlja istragu. Jedino pitanje je šta će sledeće otkriti.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com