Bezos se zahvalio zaposlenima u Amazonu: Moj let u Kosmos vi ste platili! !

Pošto se 20.jula vratio sa rekreativnog puta u Kosmos, američki milijarder Džef Bezos se zahvalio zaposlenima u kompaniji Amazon i njenim kupcima i time dodatno iznervirao ne samo američku javnost.

„Želim da se zahvalim svakom zaposlenom u Amazonu i svakom kupcu Amazona, jer vi ste narode platili sve ovo, ozbiljno, svakom kupcu Amazona i svakom zaposlenom iz dubine srca.Veoma to cenim“, porucio je Bezos.

Bezos je poznat po tome što sprečava zaposlene u Amazonu da se sindikalno organizuju i stalno je na meti kritika zbog bednih plata i još gorih uslova rada, koji su pogoršani za vreme korona epidemije.

Zaposleni u Amazonu, čije izjave je preneo Variety, izjavili su da su za let čuli, ali da niti ih se mnogo tiče, niti misle da će oni od toga nešto imati.

„Ja i moje kolege smo se šalili da bi on trebalo da ode na Jupiter i tamo živi svoj najbolji život. Verujem da je to velika stvar za Džefa. Mi nećemo od toga ništa imati, rekao je jedan od zaposlenih u robnoj kući JFK8 u Staten Island.

Američke javne ličnosti je ova zahvalnica Bezosa iznervirala više nego zaposlene u Amazonu, a na fonu poznatih informacija da kompanije američkih milijardera, zahvaljujući raznim poreskim olakšicama i gimnastikama, gotovo ne plaćaju porez. Bezosov let u Kosmos bio je još iritantniji zbog falusnog oblika rakete koja je kosmički brod New Shepard lansirala.

„Cela ta stvar sa Bezosom i njegovom velikom falusnom raketom je samo odvratna. Plati svoj porez, tretiraj svoje zaposlene s munimumom dostojanstva i poštovanja, iskoristi svoje obsceno, bezmerno bogatstvo da pomogneš drugima. A šupak kaže : Mani sve to, umesto toga ću sebi izgraditi ogromnog kosmičkog djoku“, citira Variety pisca i scenaristu Gerija Vitu(Whitta).

Nije jasno ko je Bezosu omogućio poresku poziciju, koju uživa, pošto je njegov let u Kosmos ogorčio i političare.

Tako je bivši američki ministar stanovanja i urbanizma Džulijan Kastro na svom Twitter nalogu napisao :

„Kad bi milijarderi plaćali svoj fer deo poreza, mi bismo mogli da poboljšamo javno obrazovanje, da eliminišemo beskućništvo i osiguramo da svaki Amerikanac ima zdravstvenu zaštitu. Umesto toga, mi subvencionišemo njihove rekreativne kosmičke letove poreskim rupama i olakšicama. Možemo mi to bolje“.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com