Donald Tramp leti neregistrovanim avionom

Stranački izbori za kandidate na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Država su u punom jeku. Kako izbori odmiču, tako se i kandidatima nalazi sve više mana, od ozbiljnih do apsolutno trivijalnih.

Donald Tramp

Iako na prvi pogled trivijalna, jedna od mana Donalda Trampa, favorita u Republikanskoj partiji, mogla bi dovesti čak i do krivične prijave: milijarder leti avionom kojem je istekla registracija i to još 31. januara.

Federalna administracija za vazduhoplovstvo (FAA) potvrdila je da je Trampova Cesna trenutno neregistrovana, kao i da je još u decembru kompanija u Trampovom vlasništvu dobila „poslednje upozorenje“. FAA napominje da bi kompanija u čijem je vlasništvu avion mogla biti kažnjena, po različitim osnovima, sa ukupno 277.500 dolara, dok odgovornom licu preti i zatvorska kazna od najviše tri godine.

Ukoliko se FAA odluči za najblažu kaznu, koja uključuje određenu novčanu kaznu i prizemljenje sporne Cesne, skoro tri meseca nakon isteka registracije, Tramp će za putovanja po SAD morati da se okrene svom Boingu 757 ili nekom od helikoptera u svom vlasništvu. Teška situacija, svakako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com