Dr Tramp postavio dijagnozu

Istraga, sud i veštaci ostali su bez posla: Američki predsednik Donald Tramp je presudio da se u slučaju dve pucnjave, koje su o vikendu odnele najmanje 29 života, radi ni o čemu drugom do o mentalnoj bolesti.

On je odgovarajući na direktno pitanje novinara šta će se preduzeti povodom problema s oružjem rekao da je njegova administracija učinila više nego bilo koja prethodna, ali da se možda mora učiniti još više.

„Ali to je takodje i problem mentalne bolesti. Ako pogledate ta dva slučaja, to je mentalna bolest. Radi se o ljudima, koji su veoma, veoma mentalno bolesni, rekao je Tramp.

I šef osoblja Bele kuće Mik Malvejni ocenio je da se radi o „ludim ljudima“ i zapitao se kako je moguće da se takvima prodaje oružje.

On je, podsmevaju se američki mediji, zaboravio da osoblje u prodavnicama oružja nije, poput američkog predsednika, ni stručno ni pozvano da postavlja medicinske dijagnoze.

U pucnjavi u El Pasu, medjutim, poginula su tri meksička državljanina, а sedam ih je medju ranjenim, pa je ministar inostranih poslova te zemlje Marselo Ebrard najavio da će i ona pokrenuti postupak pred sudom jer je zločin u Teksasu „teroristički napad na meksičko-američku zajednicu i Meksikance u SAD“.

Tim pre što se ispostavilo da je osumnjičeni, koji je uhapšen, objavio manifest u kome najavljuje delo protiv „upada Latinoamerikanaca u SAD“

Yahoo News prenosi da u trenutku medicinske ocene američkog predsednika zvanična istraga još ništa nije rekla o motivima zločina i El Pasu (Teksas), gde je 21-godišnjak iz puške ubio 20 i ranio 26 ljudi i u Dejtonu (Ohajo), gde je 24-godišnjak pucajući iz puške ubio 9 i ranio 16 ljudi, niti o mentalnom zdravlju počinilaca.

Državno tužilaštvo SAD u medjuvremenu je najavilo da će za počinioca iz El Pasa zatražiti smrtnu kaznu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com