Greška ili brilijantan marketinški plan?

Hostess, američka prehrambena kompanija, danas je ljubiteljima bejzbola u SAD poželela srećan početak sezone. To i ne bi bilo toliko čudno da u čestitki nisu napisali tačdaun, što je potez iz američkog fudbala.

Korisnici društvenih mreža brže bolje su počeli da skreću pažnju Hostess-u na napravljenu grešku. Cela priča poprimila je neslućene razmere. U ismevanje Hostess-a zbog „brkanja sportova“ uključili su se i maltene svi američki mediji.

A onda je progovorila glasnogovornica Hostess-a. Elen Kopejken je odbacila tvrdnje da se radi o „brkanju sportova“ i istakla da se tačdaun namerno našao u čestitki.

Ukratko, kako vas ne bismo zbunjivali kao što je to Hostess uradio ljubiteljima bejzbola, ova greška ili brilijantan marketinški plan doneo je Hostess-u nezapamćenu i najbitnije od svega besplatnu promociju na društvenim mrežama.

Nešto slično tome već godinama radi Starbucks. Oni, kako su otkrili neki zaposleni, na kartonskim čašama za kafu namerno ispisuju pogrešna, tačnije iskrivljena imena naručioca. Tako, primera radi, kada Džon dobije kafu na kojoj piše Džun, on to objavi na nekoj društvenoj mreži. Komentari su uglavnom negativni po Starbucks i zaposlene, zamislite ni ime ne mogu da vam zapamte, ali na kraju krajeva Starbucks dobije besplatnu reklamu.

Hostess je svakako postigao tačdaun. Ili houmran, ako ćemo bejzbolski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com