I žena je čovek: I Ivanka Tramp je žena

Ivanka Tramp se u zgradi Ujedinjenih nacija pojavila u svilenoj košulji, bez brushaltera.

Mediji širom sveta zabeležili su taj skandal, a tek društvene mreže liberalno su po njoj osule paljbu. Tražeći malo više poštovanja za instituciju.

Jednu subotu krajem jula dve mlade italijanske aktivistkinje proglasile su za Dan bez brushaltera i pozvale sve žene da im se tog dana, ma gde se nalazile, pridruže, baš tako, bez brushaltera.

Pobuna je, u stvari,bila podrška Karoli Rakete, kapetanici nemačkog broda, koja je bez dozvole uplovila u italijansku luku Lampeduza s brodom punim migranata.

Ona se pred italijanskim sudom pojavila u majici bez brushaltera. Konzervativni italijanski list Libero to je video kao nečuveno besramlje i takodje zatražio više poštovanja za institucije. Prenoseći ovu vest Frankfurter algemajne cajtung se setio da se u naprednoj Nemačkoj i sad s čudjenjem gleda na majku koja doji dete na javnom mestu.

Pitanje za političke licemere: Zašto su u napadu na Karolu Rakete svi videli napad na rodnu ravnopravnost a u slučaju Ivanke Tramp – niko. Zato što se jednima ne svidja Ivankin tata, a drugi se boje da i njih oni prvi ne stave na listu…

One thought on “I žena je čovek: I Ivanka Tramp je žena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com