IRS poručio Amerikancima: Priznajte da ste utajili porez i izbegnite zatvor

Agencija koju Amerikanci vole da mrze, Poreska uprava (IRS), pozvala je američke utajivače poreza povezane sa ilegalnim aktivnostima putem advokatske kancelarije Mosak Fonseka da priznaju i tako izbegnu zatvorske kazne.

IRS

Američki zvaničnici rekli su televizijskoj stanici NBC da su održana dva globalna sastanka gde im je ukazano kako da koriste procurela dokumenta nazvana „Panama pejpers“ kako bi uhvatili utajivače poreza.

Oko 11,5 miliona dokumenata koji sadrže informacije o više od 214.000 of-šor kompanija procurelo je iz panamske advokatske kancelarije Mosak Fonseka.

„Ljudi koji kriju imovinu u poreskim rajevima trebalo bi da prepoznaju promene i napredak koji je ostvaren u međunarodnoj poreskoj areni“, navodi se u saopštenju IRS-a i ističe da je najbolja opcija za utajivače da se dobrovoljno prijave i plate kaznu i na taj način izbegnu krivičnu odgovornost.

Prema procenama američkog Ministarstva finansija više od 300 milijardi nezakonito stečenih dolara prebačeno je u Panamu tokom 2015. godine.

„Pažljivo ćemo pratiti situaciju zajedno sa našim međunarodnim partnerima kako bi smo utvrdili koje korake treba da preduzmemo da bismo osigurali poštovanje američkih poreskih zakona“, zaključio je IRS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com